חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"א 57848-08

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
57848-08
12.4.2012
בפני :
הדס פלד

- נגד -
:
מורג קבלנות בע " מ
:
1. ארי טאיטו
2. סיגל טאיטו

פסק-דין

פתח דבר

בפני תביעה ע"ס 437,720 ש"ח ותביעה שכנגד ע"ס 470,896 ש"ח, בגין הסכם לעבודות בנייה.

התובעת טוענת לחוב של הנתבעים, בגין עבודות אותן ביצעה לבניית ביתם, ובגין נזקים שנגרמו לה מהתמשכות העבודות, בעטיים של הנתבעים.

הנתבעים טוענים בכתב ההגנה ובתביעה שכנגד, כי שילמו לתובעת ביתר, כי התובעת היא החייבת להם כספים, וכן כי על התובעת לפצותם בגין נזקים שנגרמו להם לרבות ירידת ערך ביתם, עקב ביצוע לקוי ורשלני של העבודות על ידה והאיחור במסירה.

רקע עובדתי

1.         התובעת הינה חב' קבלנית. בעל המניות בתובעת, הינו אהוד מורג (להלן -"מורג").

2.         בין התובעת והנתבע נחתם ביום 7/12/06 הסכם (נספח א' לכתב התביעה), לפיו, ביצעה התובעת עבודות בניה והריסה לבית הנתבעים ברח' יאיר 62 ר"ג (להלן- "ההסכם" ו" הבית", בהתאמה).

3.         בסעיף 2 (ב) להסכם הוגדרו העבודות בהתאם לתוכניות ולנספחי ההסכם. התמורה בגין העבודות על פי נספח ב' להסכם הסתכמה ב-800,000 ש"ח .

4.         על פי ההסכם, נקבע המועד לתחילת העבודות ליום 12/12/06 והמועד לסיומן נקבע ליום 22/9/2007. בפועל הסתיימו העבודות מספר חודשים לאחר מכן (אפריל 08 - לשיטת התובעת, יוני 08- לשיטת הנתבעים).


טענות התובעת

5.         התובעת ביצעה את העבודות כהגדרתן בהסכם, ולבקשת הנתבעים ביצעה בנוסף, שינויים ותוספות.

התמורה הבסיסית על פי ההסכם עמדה על סך 800,000 ש"ח בתוספת מע"מ.

הגם שהעבודות בוצעו במלואן, שילמו הנתבעים לתובעת סך 710,000 ש"ח בלבד, לא כולל מע"מ. התובעת נאלצה לממן מכיסה חלק מהעבודות.

            התובעת ביצעה לבקשת הנתבעים ובהתאם להצעות מחיר מאושרות, שינויים ותוספות. הנתבעים לא שילמו לתובעת את התמורה המגיעה לה בגין עבודות אלה.

6.         מועד תחילת העבודות נקבע על פי ההסכם ליום 12/12/06.

התובעת נערכה להתחלת העבודות במועד. לא ניתן היה להתחיל בביצוע העבודות, מאחר והנתבעים חרף התחייבותם, לא קיבלו היתר בניה כדין, עד המועד המוסכם.

7.         בכל המועדים בהם ביצעה התובעת את העבודות על פי ההסכם, השתהו הנתבעים בקבלת החלטות חיוניות, במסירת תוכניות, וערכו שינויים חדשות לבקרים.  כל אלה גרמו לעיכובים ניכרים בביצוע ובהשלמת העבודות, דבר שהסב לתובעת נזקים.

8.         התובעת החלה בביצוע עבודות ההריסה על פי התוכניות שנמסרו לה על ידי הנתבעים, אלא שהסתבר בניגוד למוצהר, כי המרתף אשר היה אמור לשמש בסיס למבנה החדש, אינו עשוי יציקת בטון, ובנוי מלבנים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>